A, zaznaczę, że chodzi mi o serialowego Damona, bo przez Pamiętniki w wersji książkowej nie dałam rady przebrnąć.
Co do spoilera do Delirium - no to dobrze zrobiłam, porzucając serię, skoro był taki finisz. Szkoda chłopaka. Zmarnował na nią sobie życie.
I jeszcze Gildia Magów - nie wierzę, że nie znasz! :O Tutaj jest pielęgnowana nienawiść głównej do mojego ukochanego i to przez długi czas Na wątek romantyczny trzeba długo poczekać. Książka się wolno rozkręca - i mam tutaj na myśli całą trylogię, a nie samą w sobie pierwszą część, ale potem... Hoho.
Ja z polskich, poza Invocato, czytałam jeszcze "Ja, Diablica" i nawet zastanawiałam się, czy tutaj nie polecić... ale tam nie ma nienawiści, tylko takie darcie kotów; kto się czubi... Cała trylogia była przesadzona, choć to raczej typowo komediowa seria. W każdym razie mi się naprawdę podobała, nieraz się uśmiałam
Zapisze sobie, ogólnie piszcie swoje ulubione książki, nie tlyko takie ,co to jest wątek od nienawiści do miłości xD;p
Tak, serialowy Deamon jest świetny, ale ogólnie serial bardzo różni się od książki, w książce bohaterka jest nieznośna, ona jest jak ta Caroline z serialu, no i właśnie to miała być zadufana w sobie blondi, a same widzicie jaka jest w serialu...Xd
Za to pewnie potem w książce następuje pewnie (tak myśle, choć no nie czytałam) super przemiana bohateki, skoro ona jest taka beznadziejna na początku;p
O, dzieki Kanna wiele mi podałaś;p
A, tak Obsydian akurat czytałam i mi się podobało, musze kupić 2 tom, bo w bibl. za szybko chyba się go nie doczekam;p a już widze, że jest zapowiedź 3cz w pl;p szybko wydają;p Akurat warto poczekać na 3 w pl. bo raz dwa to u nas tłumnaczą! Chwała im za to, nie to co niektóre wydawnictwa co albo reyzgnują w połowie serii, albo tłumaczą coś latami...Aż mnie szlag trafia xD
Ostatnio edytowany przez Beatas125 (2014-12-28 13:04:51)
Spoko, a co do Gildi Magów to znałam tę serie, ale krude dawałam Szgrowi do czytania, zamiast sama sobie poczytać, i tak sie złożyło, że jeszcze si,ę zato nie wziełam.
No,ale wielkimi krokami nadchodzi nowy rok, więc bede miała okazje Xd
Gość
No dobra zostałam namówiona by wrzucić tu listę książek przeczytanych i godnych polecenia. Usiądźcie sobie bo to może chwilę zająć.(Większość to serie więc same wiecie )
1.Akademia wampirów autorstwa Reachel Mead (nie zawiedźcie sie filmem bo był do bani ale seria boska i polecam)
2.Mroczna seria o karpatianach autorstwa Christine Fehan
3 Rasa środka północy nie pamiętam autora
4 Bractwo czarnego sztyletu
5.Mroczne szaleństwo,Krwawe szaleństwo i szaleństwo elfów (też nie pamiętam autora)
6.To moja ukochana trylogia Pół drogi do grobu,jedną nogą w grabie i w grobie (to 3 mega boskie książki)
7 Seria Szeptem nie była zła
8 Upadli też byli spoko
9 Blask,hades i niebo też bardzo dobra trylogia
10. Dom nocy nie był zły czytałam na samym początku mojej przygody z książkami
11.Akademia mroku (też 3 części)
12. Demonica (co prawda dopiero 2 cześci zostały wydane po polsku ale były boskie)
13. nieśmiertelny autorstwa Sharon Sala
14 to Wybrałam Ciebie Amandy Hocking
15 Seria dni mroku
16 Władcy Avalonu
17 Córka łowcy demonów
18 Nieśmiertelni zaczynającą się książką pod tytułem Ever
19 Gildia magów
20 Córka żywiołu
21 seria Demony
22 Seria władców podziemi (1 część to Mroczna noc)
23 Trylogia czasu
24 Igrzyska śmierci
25 Mroczny anioł
26 Przyrzeczeni
27 Spętani przez bogów
28 Porzuceni i świat podziemi
29 Pamięć Krwi
30 Kitty i nocna godzina
31 seria Kerrelyn Sparks (1 część to jak poślubić wampira milionera)
32 Anielski Ogień
33 Wampiraci
...
i jeszcze więcej ale reszte czytałam w bibliotece i może później przypomne sobie tytuły serii
Użytkownik
To ja też wrzucę, ale tylko te, które jakoś szczególnie przypadły mi do gustu;P
1. Błękitna miłość - Ransom S. C (3 części)
2. Nieziemska, Anielska- Cynthia Hand
3. Przyrzeczeni- Fantaskey Beth
4. Kane Stacia - Megan Chale (3 części)
5. Pośredniczka- Meg Cabot (6 części)
6. Porzuceni, Świat podziemi- Meg Cabot
7. Rasa Środka Nocy- Lara Adrian (11 części, na razie)
8. Fitzpatrick Becca – Szeptem (wszystkie części)
9. L.J.Smith Wizje w Mroku (3 części)
10. Creagh Kelly – Nevermore (3 części mają być)
11. Darwood Melissa – Larista
12. Isabel Abedi – Lucian
13. Ee Susan – Angelfall (chyba ma być 5 części, aktualnie są 2)
14. Carey Anna – Eve
15. Dohner Laurann - Mate Set
16. Monroe Lee - Mroczne Serce
17. Curley Marianne - Strażnicy Veridianu
18. Chadda Sarwat - Pocałunek anioła ciemności
19. J.A London Ciemność przed świtem
20. Cassandra Clare Seria Miasto Kości, Szkła itd.
21. Cassandra Clare trylogia Diabelskie Maszyny
Zgon - Gina Gamico i seria Keri Arthur bodajrze Zew księżyca mi się jeszcze podobały ale o kontynuacjach cisza...
Ostatnio zakochałam się w Nadciaga burza- Robin Bridges ale tez o kontynuacji trylogii ni widu ni słychu
Seria na krawędzi Ilony Andrews też fajna jeszcze ;P
Dla lubiących antyutopie, dystopie poleciłabym trylogie " Więźnia labiryntu".
Z obyczajówek " Jedno małe kłamstwo" i kontynuacje
A i jedno tomówka Pocałunek Kier - poczatek może wydawać się ciężki, ale całość oceniam bardzo pozytywnie.
Z anglojęzycznych:
Stepbrother dearest
Trying Not to Love You
Lovely Vicious
The Vincent Boys
Co do Nadciąga burza, to miaam zacząć,ale chyba jednak ta seria jest w Polsce porzucona, ale jeśli będzie ciekawa to najwyżej poczytam po ang... Bo opis jest interesujący lubie tego typu książki^::^
Utrata
Jedno małe kłamstwo- czytałam 1 cz. i fakt, ta książka akurat wyróżniała sie pośródł serii ya, i znalazłam tam, to czego szujałam ^::^
A co do tej książki,Utrata -Rachel Van Dyken to nie czytałam i póki co nie zamierzam, bo mam już dość ya jeśli chodzi o serie z perypetiami bohaterów bez elementów fantasy xD Już mi sie tego typu serie przejadły, no może z małymi wyjątkami;p
O, Kokakolaami i Patka, wielkie dzięki, jak tylko będe miała wiecej czasy to przejrze Wasze długie listy;p
Właśnie wypożyczyłam z biblioteki Cisza-Becca Fitzpatrick , bo też na goodreads było napisane, że jest ten wątek od nienawiści do miłości;p
[b]Ja czekam za to na między innymi :
http://bookgeek.pl/2015/01/15/zapowiedz … ie-kagawa/
http://bookgeek.pl/2015/01/09/zapowiedz … ira-young/ -ciekawa trylogia;p
http://bookgeek.pl/2015/01/08/zapowiedz … -johansen/
http://bookgeek.pl/2014/12/13/zapowiedz … a-aveyard/ - to czytałam prawie do końca po ang. i musze przyznać, że jest ciekawy zwrot akcji, specjalnie przerwałam,zeby dokończyć jak u nas będzie;p a szybko jest premiera;p
Ostatnio edytowany przez Beatas125 (2015-01-15 23:24:25)
Black Ice przeczytałam, mnie się b. podobało, mimo że słuchałam negatywnych opini o tej ksiązce;p
A ta Seria Szeptem, warta przeczytania? Też sie wkróce biore za serie Upadłych, bo w tym roku ma wyjść film na podst. 1 cz;p
A Złą krew -czekam aż zakupią w biblitece, czytałaś już Szklany tron?;p ja wczoraj ost.nowelke przeczytałam,znaczy opowieść , i teraz czekam na 4 tom...
Ostatnio edytowany przez Beatas125 (2015-01-16 14:39:08)